mărțișoare plantabile din hârtie manuală și semințe de copaci 2022


Prietenie. Tu și eu. Noi. În armonia lui a fi, a face completează și-ți arată cu cea mai mare transparență unde te plasezi în întreg. Fapta este singurul factor cuantificabil în mod real pentru orice alegere cu tine în tine, în interior și, extins, în exterior, în lume. Ce fac eu te influențează pe tine, ce faci tu ajunge la mine. Eu și tu alcătuiesc împreună. Promite-ți că vei planta! Faptă cu faptă, re-sădim împreună lumea fiecăruia. 


Mărțișor 2022. Am ales să facem un mărțișor unic în care să inserăm, pentru prima dată, și semințe de copaci. Folosim 6 milioane de semințe de mesteacăn, multe milioane de semințe de trifoi roșu și flori de lavandă. Produsul finit va fi un mărțișor care se poate planta. 


Numărul de semințe prins în fibrele de celuloză variază de la un obiect la altul. 
Dimensiuni aproximative: 3 x 5 cm. 
Mărțișorul este însoțit de șnur și plic alb/craft. 
Preț: 5 lei / buc. 



Mesteacănul argintiu sau alb (Betula pendula) este unul dintre primii copaci care răsare și se dezvoltă în zone sterpe sau afectate de incendii. Tipul de coroană deschisă și lumina reflectată de scoarță permite altor specii de arbuști și plante să se dezvolte în jurul lui. Iubitor de lumină, se dezvoltă inclusiv în mediu urban, tolerând aerul poluat. Rata de germinare a semințelor este de 60%, în condiții specifice, conform instrucțiunilor de plantare. 


De ce hârtie plantabilă? Dispariția pădurilor, indiferent de cauze și de originea locului, are repercusiuni asupra întregului: micro și macro. Schimbările climatice anunțate în grafice alarmante s-au materializat, le resimțim în noi și în jurul nostru tot mai acut. În cadrul summitului COP26, noiembrie 2021, 110 lideri mondiali au promis să oprească despăduririle până în 2030, dar au blocat administrativ opțiunea. Cele două săptămâni de summit din Glasgow sunt importante la nivel global în privința redresării climei, dar înfăptuirea depinde de alegerea fiecăruia. Indiferența, ca și dorința de a acționa, ne afectează pe toți. 


Cine suntem? Un grup de prieteni, îndrăgostiți de natură, puși pe fapte: hârtierul, creativul, antreprenorul, culegătorul de plante, directorul, editorul, lucrătorul, hârtiitorii – copii, burlaci, mame, tați, bunici. În căutare de prieteni acordați cu ei înșiși la dinamica vieții. 


Despre Atelierul de carte. Atelierul de carte este un proiect al asociației Ordinul Manufacturierilor. După ani de faceri în Muzeul Național al Țăranului Român, ne-am mutat într-un cătun în munții Apuseni. Pentru a transforma în realitate visul cu care am început. În 20 de ani de lucru ritmic am păstrat în viață 2500 de copaci, reciclând 125 de tone de deșeuri de hârtie, am dat spre germinare peste 500 000 000 de semințe de flori. De 2 decenii experimentăm rețete de hârtie manuală. Astfel am definitivat hârtia reciclată manual, ce se poate planta. Este un produs ecologic, reciclabil, sustenabil. Nu se intervine cu nicio substanță chimică în procesul de reciclare. Nu se intervine în mod artificial cu nicio substanţă liant. Prin cumpărarea mărțișorului susții continuarea unui meșteșug milenar: hârtia manuală.


Fii cu fiecare faptă mai aproape de inima ta!


Comentarii

Postări populare